onsdag, mai 03, 2006

Mer kulturbeite


I dag er den store nyheten at Per Petterson har vunnet prisen for beste utenlandske oversatte roman i Storbritannia. Fabuløst! Den sjenerte hovedpersonen var sjarmerende tilbaketrukket. Det var "Ut og stjæle hester" han fikk prisen for (selvsagt). Må huske å skryte til svigermor om det, hun fikk den som lydbok for en stund siden.

Det er så fint med lydbøker til mennesker som blir eldre og får dårligere syn. Svigermor fikk CD-spiller slik at hun skulle kunne høre på lydbøkene, og nå har hun fått DVD-spiller sånn at hun skal få myse på de gamle klassiker-filmene med Clark Gable etc. Jeg skulle ønske jeg kunne gjøre det samme med bestemoren min, men der i gården hjelper det nok ikke med ny CD-spiller. Hun har glemt hvordan man bruker en kassettspiller, og det er bare så vidt hun ser på-knappen til radioen. Alt som er igjen er å ringe henne og fortelle røverhistorier. Dem har jeg heldigvis mange av.

Dagens ikke-litterære nettips er: The mobster. Når man er sliten i hodet av all den vidløftige litteraturen man lefler med, kan man ta en liten pause og leke mafia. Skadababi, skadababa.